Over ons

OPTIMIZA is een multidisciplinaire studio met onze professionals op het gebied van architectuur, engineering en interieur die we verenigen voor het integraal beheren van de bouw.

Optimiza staat voor het optimaal beheren van de projecten zodat onze cliënten de totale kosten van de bouw weten, vóór, tijdens en na de uitvoering van elk type investering.

 

Onze uitgebreide initiële raming van de kosten stellen de client in staat om te weten wat álle uitgaven zijn alvorens het werk begint, dus alle eventuele verrassingen worden hiermee voorkomen.

Design, termijn en naleving van het budget.

Dit zijn de drie grondregels waar we aan vasthouden en die ons op deze hoogte heeft weten te brengen sinds het begin van ons avontuur in 1999, eerst met bedrijfsnaam 2pro en sinds 2005 als Optimiza, beheer van ruimte.

 

De basis van ons menselijk team is multidisciplinair, omvat diverse takken welke bestaan uit de complete bouw, professionals in de architectuur, bouwkunde, technische architectuur, interieur en industriële bouwkunde waardoor de integrale ontwikkeling van al onze projecten mogelijk is.

 

Het verloop van onze multidisciplinaire ontwikkeling heeft ons uiteindelijk geleidt naar de voldoening van onze cliënten in zeer verschillende niveaus binnen onze discipline van de bouw, zowel voor residentiële gebouwen, industriële gebouwen, woningen, ontwikkeling van bedrijfslokalen en het zorgen voor alle benodigde vergunningen en certificaten.

 

Dit alles zorgt ervoor dat wij de perfecte tool zijn voor zowel particulieren als bedrijven.

 

​Optimiza ontwikkelt projecten, creëert innovatieven en functionele ruimtes, combineert design en bewaakt uw budget, altijd aangepast aan de behoeften van onze cliënten. 

Ons Team

Javier Gutiérrez Martín

Technische Architect

Bouwkundig Ingenieur

Rubén López Coloma

Bouwkundig Technisch Ingenieur 

Pablo Fernando Navarro Pérez

Architect

Cristina Ramos González

Binnenhuis Interieur ontwerper

Ana Mª Gutiérrez Martín

Administratice 

© 2017 Optimiza, Gestión de Espacios, S.L.